kycklingswok med risnudlar

Recept på kycklingswok med risnudlar

kycklingswok med risnudlar

Ingredienser

  • 300 g kycklingfilé
  • 200 g risnudlar
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 zucchini
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk sojasås
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk hoisinsås
  • 1 tsk ingefära (riven)
  • 1 tsk maizena
  • Salt och peppar efter smak
  • Färsk koriander (till garnering)

Gör så här

  1. Koka risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. När de är färdiga, skölj dem i kallt vatten och ställ åt sidan.
  2. Skär kycklingfilén i tunna strimlor. Hacka vitlöken och skär paprikan, löken, moroten och zucchinin i bitar.
  3. I en wokpanna eller stor stekpanna, värm sesamoljan över medelhög värme. Tillsätt kycklingen och stek tills den är genomstekt och har fått fin färg.
  4. Tillsätt därefter vitlöken, paprikan, löken, moroten och zucchinin. Stek i några minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
  5. Vispa samman sojasås, fisksås, hoisinsås, ingefära och maizena i en skål.
  6. Häll såsen över kyckling och grönsaker i pannan och blanda väl. Låt allt sjuda i ytterligare några minuter tills såsen tjocknar.
  7. Smaka av med salt och peppar enligt preferens.
  8. Tillsätt de kokta risnudlarna i pannan och vänd försiktigt till de är väl blandade med kyckling och grönsaker. Värm i ytterligare någon minut.
  9. Ta bort från värmen och servera genast.
Kycklingswok med risnudlar

Serveringstips

Garnera kycklingswoken med färsk koriander och rostade sesamfrön för extra smak och textur.

Varför älskar vi kycklingswok med risnudlar?

Kycklingswok med risnudlar är en enkel, snabb och näringsrik måltid som passar perfekt för både vardagsmiddagar och speciella tillfällen. Den härliga kombinationen av möra kycklingsstrimlor, färska grönsaker och risnudlar är svår att motstå.

Denna rätt är inte bara läcker, den är också fullpackad med näringsämnen. Kycklingfilé innehåller högkvalitativt protein och är en utmärkt källa till vitamin B och mineraler som selen och zink. Grönsakerna som används i woken bidrar med viktiga vitaminer och fibrer som är bra för vår hälsa. Risnudlar är ett glutenfritt alternativ till vanliga vete- eller äggnudlar och ger en mild och lätt konsistens till rätten.

Det bästa med denna rätt är att den är så anpassningsbar. Du kan enkelt lägga till eller byta ut grönsaker efter säsong och smak. Du kan även justera kryddningen efter dina preferenser genom att öka eller minska mängden sojasås, fisksås eller hoisinsås.

Så varför inte prova detta enkla och fantastiska recept på kycklingswok med risnudlar? Det är ett säkert sätt att tillfredsställa både smaklökar och mage!

 


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *